Агенција за акредитацију здравствених установа у редовној посети Дому здравља Горњи Милановац

Данас су Дом здравља Горњи Милановац, испред Агенције за акредитацију здравствених установа, посетили оцењивачи Маја Коштан Делибашић (менаџер квалитета у оквиру MEDIGROUP) и Ненад Вељовић (дипломирани правник, заменик директора Дома здравља Обреновац).


Уз увид у све процесе акценат је био на усвојеним процедурама и протоколима који су у употреби као одговор на актуелну епидемију.


Dom zdravlja dobio visoku ocenu od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova


“Поносан сам што смо имали прилику да угостимо поменуте екстерне оцењиваче, као и на тим који је у свему учествовао. Хвала свим колегама, здравственим радницима (лекарима и сестрама) као и немедицинском особљу, које се труди и улаже велике напоре у овим ванредним околностима и који су својим радом допринели да данас будемо високо оцењени и охрабрени да истрајемо на путу унапређења квалитета”, рекао је в.д. директора Дома здравља др Александар Чивовић.


Dom zdravlja dobio visoku ocenu od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova


Такође, током дана одржан је и састанак Стручно-оперативног тима за прву и медициснку помоћ и заштиту од епидемије општине Горњи Милановац. Закључено је да је ситуација на подручју општине комплексна и да су подаци и бројке забрињавајуће, али уверени да ће нове мере које су на снази дати резултате, још увек није дат предлог да се прогласи ванредна ситуација на територији општине Горњи Милановац.


"До петка, најкасније, испред Дома здравља, преко пута Парка биће постављен контејнер где ће се обаваљати прегледи пацијената у оквиру рада Ковид амбуланте. Опремањем тог простора биће повећан и број екипа које ће радити пријем и преглед пацијената, што би требало да убрза процес и смањи време чекања у данима пред нама када су могуће и ниже температуре и већи број пацијената", рекао је др Александар Чивовић, иначе руководилац Стручно оперативног тима.


Dom zdravlja dobio visoku ocenu od strane Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova


Иначе, од средине марта до данас, у Дому здравља Горњи Милановац обављено је 3699 првих прегледа, 1578 контролних, а урађено је 1084 пср тестова. Др Чивовић каже да установа располаже довољним количинама тестова, како серолошким, тако и ПСР и антигенским тестовима.ДЗГМ.


поделите!

пратите нас!