"Светски дан борбе против ХИВ/АИДС-а"-предавање у средњим школама

У склопу обележавања Светског дана борбе против сиде, Дом здравља Горњи Милановац је организовао различите здравствено васпитне активности.У средњим школама, Гимназији и Еономској, одржана су предавања за ученике средњих разреда, на тему- Превенција сиде и других полно преносивих болести, здрави сексуални односи. Предавачи су били лекари Дома здравља Горњи Милановац: др Иван Белић. спец гинекологије и др Драгана Миленковић-Радојевић, спец педијатрије. Том приликом патронажне сестре Дома здравља делиле су промотивни материјал.


dom zdravlja 14 novembar secerna bolest borba Gornji Milanovac


У петак, 06.12.2019. одржаће се радионица у Гимназији за одељење првог разреда средње школе, коју ће држати психолог Дома здравља Љубица Рашић, на тему- Ризично понашање и полно преносиве инфекције.


dom zdravlja 14 novembar secerna bolest borba Gornji Milanovac


Светски дан борбе против сиде окупља људе широм света са циљем скретања пажње јавности на значај ХИВ пандемије и демонстрира међународну солидарност. Овај дан представља јединствену прилику да представници државних институција и јавноздравствених установа у сарадњи са осталим партнерима информишу јавност о актуелној епидемиолошкој ситуацији и да подстакну целокупну друштвену заједницу да свима обезбеди недискриминаторан и неосуђујући приступ адекватним услугама из домена превенције ХИВ инфекције, као и терапији, нези и подршци за особе инфициране ХИВ-ом.


dom zdravlja 14 novembar secerna bolest borba Gornji Milanovacдр Гордана Ђевић

Дом здравља Горњи Милановац


поделите!

пратите нас!