Међународни дан физичке активности (10.05.2023)

Међународни дан физичке активности представља глобалну иницијативу коју сваке године под слоганом „Кретањем до здравља“  обележавају чланице Светске здравствене организације како би промовисале физичку активност као кључну за здравље и добробит човека.

Бити физички активан једна је од најважнијих радњи коју људи свих старосних група могу предузети да би побољшали своје здравље. Истраживања показују да је физичка активност корисна за све: за мушкарце и жене, малу децу и старије особе, жене у трудноћи или након порођаја, особе које живе са хроничним болестима или инвалидитетом, али и за особе које желе да смање ризик од хроничних болести.
Постизање користи од физичке активности зависи од наших личних напора да повећамо сопствену активност, као и активности у породици, са пријатељима и колегама.

Međunarodni dan fizičke aktivnosti 10. maj 2023. godineMeđunarodni dan fizičke aktivnosti 10. maj 2023. godineMeđunarodni dan fizičke aktivnosti 10. maj 2023. godineMeđunarodni dan fizičke aktivnosti 10. maj 2023. godineУ оквиру обележавања Међународног дана физичке активности, Тим за промотивне активности Дома здравља Горњи Милановац и ОШ „Краљ Александар I“, организовали су предавање ученицима петог разреда. Предавања о значају физичке активности и неговању здравих стилова живота одржао је: др Бојан Лазић, спец. спортске медицине.После предавања и поделе промотивног материјала, ученици су уз присуство наставника физичког васпитања играли одбојку и рукомет.

Дом здравља Горњи Милановац се од срца захваљује ОШ „Краљ Александар I на изврсној сарадњи.

 

Стручна група за промотивне активности 

Дом здравља Горњи Милановац


Međunarodni dan fizičke aktivnosti 10. maj 2023. godine
.


поделите!

пратите нас!