Одржан Седми симпозијум Домова здравља на Златибору-Овогодишњи домаћин Дом здравља Горњи Милановац

Седми сусрет Домова здравља одржан у хотелу “Палисад” на Златибору од 31. марта до 2. априла окупио је велики број здравствених радника а овогодишње теме биле су: гојазност, дијабетес и инсулинска резистенција. Идејни творци симпозијума који траје већ 10 година са прекидима због пандемије корона вируса су: Дом здравља Лазаревац, београдски ДЗ Палилула и крагујевачи ДЗ. Овогодишњи домаћин био је Дом здравља Горњи Милановац.


–Нама је припала част да ове године будемо домаћини најмасовнијег скупа до сада. Ово је увек прилика да нешто ново чујемо и научимо и да разменимо искуства у примарној здравственој заштити. Трудили смо се да имамо мултидисциплинарни приступ и мислим да смо упели да окупимо све профиле здравствених радника, 17 еминентних стручњака који ће одржати предавања на тему гојазности, дијабетеса и инсулинске резистенције -рекао је др Александар Чивовић, директор Дома здравља Горњи Милановац.


Održan Sedmi simpozijum Domova zdravlja na Zlatiboru-Ovogodišnji domaćin Dom zdravlja Gornji MilanovacОкупљању медицинских радника на Златибору је присуствовао и секретар у Министарству здравља Александар Стефоски који је истакао значај оваквих скупова и најавио улагања у примарну заштиту.


–Ово је већ традиционални сусрет домова здравља где размењујемо искуства и посматрамо потребе у примарној заштити, јер се пацијенти, било какав проблем да имају, најпре обраћају домовима здравља. Као што је и министарка здравља професорка Грујучић најавила, биће улагања у примарну здравствену заштиту, где ће највећи део потреба за прегледом, дијагностиком, лечењем и превентивним прегледима, пацијенти моћи да обаве у свом Дому здравља код свог изабраног лекара на нивоу примарне здравствене заштите. Она мора бити доступна свим грађанима, без обзира на место боравка и становања – закључио је Стефоски.

Održan Sedmi simpozijum Domova zdravlja na Zlatiboru-Ovogodišnji domaćin Dom zdravlja Gornji Milanovac


Од 158 домова здравља који постоје у нашој земљи, овогодишњем Симпозијуму присуствовало је више од 70 установа са више од 200 учесника, што говори о значају и важности оваквих скупова.

Održan Sedmi simpozijum Domova zdravlja na Zlatiboru-Ovogodišnji domaćin Dom zdravlja Gornji Milanovac


Održan Sedmi simpozijum Domova zdravlja na Zlatiboru-Ovogodišnji domaćin Dom zdravlja Gornji Milanovac.


поделите!

пратите нас!