Одржано предавање на тему: „Месец борбе против болести плућа“ у компанији Металац

Током месеца новембра, у склопу планираних промотивних активности, Дом здравља Горњи Милановац обележио је још један значајан датум из Календара здравља. Новембар је месец у коме ћемо покушати да скренемо пажњу јавности на све учесталију појаву болести плућа, али што је најбитније, на њихову превенцију. Када је ова тема у питању, фокус нам је био на радно способној популацији и превенцији и раном откривању професионалних болести плућа. Професионалне болести – обухватају широк спектар обољења, од којих се многа клинички и патолошки не разликују од оних непрофесионалног порекла. Ове болести јављају се као резултат изложености факторима ризика, који су, барем делимично, резултат радних активности или радних услова током дужег периода. Дијагноза професионалне болести ретко може да се постави само на основу клиничких разлога, неопходно је открити везу између занимања и болести.

Тим за промотивне активности Дома здравља Горњи Милановац, је у четвртак17.11.2022. обишао компанију Металац. и запосленима одржао предавање на тему Болести плућа.

 

Предавање на тему:

„Месец борбе против болести плућа“, одржала је др Милка Вукомановић, специјалиста медицине рада и Јелена Глишовић, медицинска сестра на одељењу поливалентне патронаже.

 

Дом здравља Горњи Милановац се од срца захваљује компанији Металац и њиховом љубазном особљу на изврсној сарадњи.

 

 

Стручна група за превентивне активности 

Дом здравља Горњи Милановац

Dom zdravlja Gornji Milanovac Održano predavanje na temu: „Mesec borbe protiv bolesti pluća“ u kompaniji Metalac.


поделите!

пратите нас!