Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у посети општини Горњи Милановац

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у посети општини Горњи Милановац. У присуству Председника свечано је отворен објекат службе Хитне помоћи Дома здравља. Врпцу су свечано пресекли министар здравља др Златибор Лончар, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и в.д. директора Дома здравља др Александар Чивовић.


Отварању је присуствовао и Марко Благојевић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима, која је за изградњу овог објекта издвојила 17.147.153,42 динара.


Vucic Aleksandar Gornji Milanovac


Vucic Aleksandar Gornji Milanovac


„Ми смо пројекат обнове болница, домова здравља, вртића и школа покренули пре годину дана и некако су ми се сви смејали када сам говорио о томе. Овде видимо да је Хитна помоћ, која је била смештена у објекат од 70 квадрата, пребачена у нови објекат од скоро 400 квадрата најмодернијег простора, са свим просторијама предвиђеним за ову врсту објекта. Недостају још два, три апарата за које ће сутра бити пребачен новац и имаћемо један модеран и технички опремљен објекат. Стићи ће још једно возило јер Милановац има преко 60 села. Видимо грађане срећне и насмејане и то је најважније. Задовољни су и медицински радници, и они ће ове године имати повећање зарада до 10%, што ће бити значајно већа примања него икада пре. Све то смо успели јер смо се дисциплиновано понашали. Желим да се захвалим и Канцеларији за управљање јавним улагањима, јер без њих ништа не би могли да урадимо. Ми у овом тренутку имамо 297 припремљених пројеката за објекте жиром Србије. Овај објекат Хитне помоћи у Горњем Милановцу је вредео око 17 милиона динара, потоци Јакљево и Бацковац су вредели много више, али смо тиме успели да решимо питање плављења једног дела Милановца. Нећу да говорим колико значи 30 километара ауто-пута који пролази преко територије општине Горњи Милановац. То ће се посебно видети кад се цео ауто-пут заврши до Београда, колико ће тек тада то утицати на развој и долазак инвеститора у Милановац.Ово су ствари које људи могу да виде, ми смо завршили и амбуланту у Бољковцима, у току је набавка за амбуланту у Враћевшници. Све смо то урадили јер смо имали довољно новца али смо имали новца и захваљујући људима у Горњем Милановцу који су веровали у нас, наше идеје и финансијску дисциплину. Када изградите нову индустријску зону довешћемо једног инвеститора који ће моћи да отвори нова радна места и да се данашња омладина, која иде у школу, не брине да ли ће имати посао након завршетка школовања“, рекао је председник Вучић након обиласка нових просторија службе Хитне помоћи.


Vucic Aleksandar Gornji Milanovac


Vucic Aleksandar Gornji Milanovac


поделите!

пратите нас!