Недеља здравља уста и зуба

Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“са мрежом института за јавно здравље и Стоматолошким факултетом Универзитета у Београду од 14. до 20. маја 2018.год.обележавају


Недељу здравља уста и зуба под слоганом,,ЗДРАВИ ЗУБИ У ЗДРАВОЈ ПОРОДИЦИ“


Недеља здравља уста и зуба се традиционално обележава треће недеље маја,у циљу интезивирања активности ради унапређења и очувања оралног здравља у Србији.


aktuelnosti Ovčije boginje - Varicella herpes zoster virus dom zdravlja Gornji Milanovac


Мере заштите зуба треба спроводити током читавог живота, почевши и пре ницања зуба, и током трудноће. Посебно је значајан превентивни рад са трудницама и децом предшколског и школског узраста, код којих се могу спровести скоро све мере заштите сталних и преосталих млечних зуба, а много тога се научи о оралном здрављу и успостављају се навике о оралној хигијени. Из наведених разлога у оквиру ове кампање посебно су активна деца предшколског и основношколског узраста, са наставницима и родитељима.


Стоматолошка служба Дома здравља Горњи Милановац прикључује се кампањи са позивом свим основним школама и предшколској установи да учествују на конкурсу са својим литералним саставима и ликовним радовима. У оквиру кампање организоваћемо изложбу најбољих радова у холу Стоматолошке службе Дома здравља.


У овом периоду интезивираћемо своје здравствено-васпитне активности, које се иначе спроводе током целе године.


Позивамо све предшколце и основце да нам се придруже у кампањи и својим радовима допринесу подизању свести о значају здравља уста и зуба, као важне компоненте општег здравља.


aktuelnosti Ovčije boginje - Varicella herpes zoster virus dom zdravlja Gornji Milanovac


поделите!

пратите нас!